Skap din million-dollar business fra hvorsomhelst i verden!

billedkunstner danser enkeltpersonforetak forfatter frilanser gründer komponist kreativ entreprenør kunstner kunstnermøter lev av talentene dine musiker scenekunstner Dec 05, 2021

Den moderne kvinnelige gründeren kan arbeide fra hvor hun vil, og sitter ofte på en vidunderlig hvit sandstrand på et eksotisk sted i verden mens hun kikker ut over turkisblått hav og arbeider i vei på sin nye million-dollar business.  

Internett flommer over av disse bildene, skapt av markedsførere som tydeligvis aldri har prøvd det selv. Hvis man skal selge inn friheten du får av å være din egen sjef og kunne jobbe når du vil, burde den være erfaringsbasert.  
 

Når du sitter i 30 grader varme og solstek på en hvit sandstrand, skjer følgende:  
- du begynner å svette etter bare noen minutter og må tørke deg veldig ofte med håndkle, for hvor i all verden skal du plassere din Mac/Pc med million-dollar forretningsinnhold mens du bader?  
- Ideelt sett er du på reise med en god venn eller partner som kan passe på den mens du bader, men da skal vedkommende ha samme arbeidssituasjon som deg, og kunne arbeide i 3 måneder fra en eksotisk destinasjon på sin bedrift, i akkurat samme tidsperiode. Du har mer enn nok med å bygge din egen bedrift/kunstnervirksomhet som du skal leve av, så det er kanskje ikke sånn umiddelbart lett å skape koherens i oppstarts-dynamikken med din partner eller gode venn til å gjennomføre en 3 måneders reise i det karibiske hav sammen?  

- Solsteken står rett i skjermen slik at det blir vanskelig å se hva du faktisk driver med, og internettkoblingen er sannsynligvis ikke særlig rask.   

- Sittestillingen blir ukomfortabel etter kort tid, fordi du burde hatt et bord å sette mac’en på. 
 
Men dette er fremdeles bare småting sammenliknet med hva 30 grader sol gjør med konsentrasjonsevnen din etter en times tid. En ellers skarp og oppvakt hjerne blir til ufokusert gelè i løpet av en times tid i 30 grader varme med solstek.  
 
Før Koronapandemien tok jeg slike reiser som kreativ gründer.
Jeg reiste ofte til Tobago i det karibiske hav og noen ganger til en vakker øy langt ute i havet mellom Thailand og Malaysia. Noen ganger alene, andre ganger med reisefølge på hele eller deler av turen. 
 
 
For å få det til å fungere må man arbeide disiplinert fra hotellrommet i noen timer tidlig om morgenen og sent om kvelden når det er kjøligere ute, og bruke dagen til å nyte stedet.  

De andre som er der er sannsynligvis på ferie, og det gir en helt annen stemning som du skal reise deg fra enn hvis alle rundt deg arbeider fokusert. Det krever derfor ekstra disiplin å holde fokuset.  
 
Nå gjør klima- og miljøtrusselen at vi kan ta langt færre slike reiser enn før. Hvis man først skal reise, er det derfor en god ting å bli i lengre strekk. Den samme følelsen av frihet kan du jo få på kortreiste reisemål, i vakker natur som Norge bugner av.  

Å kunne arbeide på en Søndag og “ta helg” et par dager midt i uken, gjør at du har langt større handlingsrom og frihet i hverdagen.  
 
2021 nærmer seg slutten, og det er tid for planlegging av neste år. Med pandemiens uforutsigbarhet er det ikke lett å vite hvor du kan reise, men tidsbolkene for reisene dine kan du sette av nå. Sett av de lengre bolkene til arbeidsreiser i kalenderen, og stak ut destinasjonen senere, når du vet hva som er mulig. Legg også inn de kortere reisene på bare et par dager i kalenderen. Overrask deg selv. Besøk steder du ikke har sett.  

Det er selvfølgelig hyggelig å reise sammen med noen, men det kan også være fint å reise helt alene. Jeg snakker med mange – spesielt kvinner – som ikke tør det, eller synes det ikke passer seg å være alene på reise. De lurer på hva andre tenker om dem, om hvorfor de er alene og ikke sammen med noen andre. Er det fordi du er en enstøing, forlatt av venner, singel og ufrivillig kjæresteløs, eller på andre måter imaginativt håpløs?  
Grunnen til at du reiser alene, er fordi du har skapt deg en arbeidsplass som gjør at du kan jobbe og ta fri når du selv vil, og dermed ha full kontroll over hvordan du bruker tiden din. Det er det fremdeles veldig mange som ikke kan. Når du reiser alene, har du tid til å la tankene fly, slippe til nye idèer til prosjektene dine, og la kreativitetens uforutsigbarhet slippe gjennom. Reisen er en “date” mellom deg og din kreative impuls.  

Det er utrolig mange fordeler ved å være din egen leder. Når du først har tatt skrittet ut, er det for de fleste ingen vei tilbake. Men la oss snakke om reelle erfaringer, fra et reelt levd liv - så det ikke kun blir en urealistisk drøm.  
 
Sonia,  
Lev av talentene dine 

 

Ønsker du å kunne leve av dine talenter, og få friheten du trenger til å skape et liv på dine egne premisser? Kjøp boken her: 
 

Meld deg til nyhetsbrevet her og motta konkrete tips til hvordan du kan leve av talentene dine