Podcast #15: Prestasjonsangst og selvtillit

billedkunstner danser enkeltpersonforetak forfatter frilanser gründer komponist kreativ entreprenør kunstner kunstnermøter lev av talentene dine musiker scenekunstner Jul 09, 2023
 

 

Når det kommer til kunst og kultur, og andre nærliggende prosjekter innen kreativt gründerskap, så er det i større grad kvinner som rammes av prestasjonsangst og manglende selvtillit.

Hvorfor?

Det er nok mange årsaker til det.

Hør episoden nederst her

 

For det første har de fleste kvinner kun en eller to generasjoner med rollemodeller bak seg, når det kommer til kvinner som gikk ut i verden for å leve av sine talenter. Vi skaper det nå. Det ligger ikke i vår arverekke mange generasjoner tilbake i tid.

 

For det andre er kunstidealet innenfor de fleste uttrykksformer skapt av menn gjennom århundrer. Kvinnene har kommet inn på mannens domene og er medskaper i disse idealene, men hun har i stor grad måttet hente frem sine indre mannlige kvaliteter for å kunne spille med.

 

De mer kvinnelige kvalitetene i både menn og kvinner har ikke den samme plassen og statusen, og dermed ikke tilgang til de samme ressursene og mulighetene.

 

I ukens podcast reflekterer jeg over hvorfor det er slik, og ikke minst; tilbyr noen gode verktøy til hvordan du går forbi prestasjonsangst og bygger selvtillit i ditt eget kunstneriske og kreative virke.

Hør episoden her:  

 

Ja takk, vis meg hvordan jeg gjør det