Skriv gode søknader: Er du klar for en ny tilnærming til søknadsskriving for kulturfond og kunstnerstipend?

billedkunstner danser enkeltpersonforetak forfatter frilanser gründer komponist kreativ entreprenør kunstner kunstnermøter lev av talentene dine musiker scenekunstner Jul 25, 2023

I løpet av august, den travleste tiden for søknadsskriving, er det viktig for oss kunstnere og kreative gründere å fokusere på hvordan vi kan skape sterke søknader som gir oss økonomisk støtte til å realisere våre kreative prosjekter.

Og hva om vi kunne gjøre dette mer effektivt? Ved å delta i årsprogrammet 'Lev av talentene dine' kan du utvikle ferdighetene du trenger for å øke sjansene for prosjektfinansiering. Istedenfor å begrense deg selv til et enkelt prosjekt, lær hvordan du kan skrive søknader for alle de prosjektene du drømmer om å gjennomføre. Dette kan åpne nye dører for din kunstneriske virksomhet. 

 

Som kunstner eller kreativ gründer er du nok godt kjent med august – tiden for søknadsskriving. Midt i august og i begynnelsen av september tikker fristene for innlevering inn, og det er tid for å legge siste hånd på verket – søknaden.

Tradisjonelt sett har mange kunstnere fokusert på å skrive søknader for prosjekter de ser for seg at de kan realisere, gitt at de får finansiell støtte. Dessverre opplever en stor andel – så mange som 80% – å få avslag på søknadene sine. Dette kan føre til skuffelse, utsettelse og i verste fall at spennende prosjekter aldri blir realisert.

 

Men, hva om vi kunne endre dette tankesettet litt?

Tenk deg at du kan utforme sterke og overbevisende søknader til alle fondene du er interessert i, for alle prosjektene du drømmer om å bringe til live. Og så, i stedet for å begrense deg selv fra starten, venter du med å bestemme deg for hvilket prosjekt du skal satse på til du har fått svar på søknadene. Hvordan ville det føles?

Personlig skriver jeg søknader for rundt 3 millioner kroner hvert år, fordelt på alle prosjektene jeg driver.
Omtrent 10% av disse får aksept. Dette gir oss i bedriften min rundt 300 000 kroner til prosjekter som skal gjennomføres, fordelt på ulike kunstneriske prosjekter. Av og til går en virkelig stor søknad gjennom, for eksempel et EU-prosjekt til 1,5 millioner, eller 400 000 kroner fra Innovasjon Norge eller Norsk Kulturråd. Det handler om å bli vant til å skrive gode søknader, og å forstå hvordan du bygger det opp som en rutine, med en langsiktig strategi.

Det kan høres ut som en enorm oppgave, men her kommer det gode nyheter: Det er mulig å få hjelp til dette. Ved å bruke Chat GPT kan du gjøre arbeidet mye raskere og mer effektivt. Forestill deg å kunne bruke en femtedel av tiden du normalt ville brukt på søknadsskriving, samtidig som resultatene ser enda bedre ut. Ville ikke det gjort en stor forskjell for deg?

Med årsprogrammet "Lev av talentene dine" som starter opp 1. august, vil du lære deg å skrive virkelig gode søknader til alle kulturfondene. Du vil også få hjelp til å klargjøre hvilke prosjekter du skal satse på det neste året, inkludert det ene prosjektet du ønsker å tjene pengene dine på.

Er du klar for å ta dette neste skrittet i din kunstneriske og kreative produksjon?
Er du klar til å satse på kunsten og kreativiteten din, ikke bare som en lidenskap eller hobby, men som noe du faktisk kan tjene nok til å forsørge deg selv (og eventuelt din familie) på?

Påmeldingen åpner 1. august, og jeg ser frem til å følge deg på denne reisen, hvis du velger å bli med.
I mellomtiden kan du lese mer om innholdet i programmet her.

Ja takk, vis meg hvordan jeg gjør det