Inviter venner og bekjente til å støtte deg og prosjektet ditt!

billedkunstner coach danser doula enkeltpersonforetak forfatter frilanser gründer komponist kreativ entreprenør kunstner kunstnermøter lev av talentene dine mindfulness musiker scenekunstner yoga Sep 10, 2023

Har du noen gang stått foran en utfordrende situasjon i ditt kreative liv og tenkt, "Hvordan i all verden skal jeg klare dette?"
Vel, du er ikke alene. Som kunstnere og kreative sjeler, er vi ofte i situasjoner der vi trenger litt ekstra støtte, enten det er for å fylle setene på en konsert, få flere følgere på Spotify eller selge billetter til vårt neste kunstshow.

Her er den hemmelige ingrediensen som kan hjelpe deg i slike øyeblikk: Be om hjelp!
Det er så enkelt, men likevel så kraftfullt. Det handler om å bygge et fellesskap med vennskap, samarbeid og støtte. Her er noen morsomme og fantasifulle måter å be om hjelp på.

Mange synes det er litt kleint å be om hjelp. Man vil gjerne klare seg selv! Men for den som blir bedt om å hjelpe, så er det ofte utrolig hyggelig å kunne bidra. Det handler om å gjøre invitasjonen morsom, sjarmerende, lett og lekende – slik at det er enkelt for mottakeren å hjelpe deg, uten at det føles som et så voldsomt stort ork.

 

Jeg fikk to slike invitasjoner på Facebook denne uken.

Den ene var fra en sanger, og den andre var fra en komponist. Morsomme, lekende og inspirerende! Les invitasjonene deres nederst i denne bloggposten.

 

  1. Spotify-følger-fest!

Har du nylig gitt ut ny musikk på Spotify og ønsker flere følgere? Prøv å lage en "Spotify-Følger-Fest"! Send en morsom invitasjon til vennene dine og be dem om å følge deg på Spotify. Jo flere som blir med på fiestaen, jo mer oppmerksomhet blir det rundt din musikk. Liker de virkelig musikken din? Be dem om å dele den med sine egne venner også. Snart vil du ha en følgerskare som nyter musikken din!

 

  1. Billettsirkus for kreative events

Har du et kommende arrangement som du ønsker å fylle opp? Lag en morsom invitasjon som gir vennene dine en følelse av å være med i et eksklusivt sirkus! Si noe som, Bli med og hjelp meg med å fylle manesjen på mitt kommende show! Be dem om å invitere sine venner også. Det blir et virtuelt show av støtte og kunstnerisk samhold! Tilby to-for-en rabatt til de som hjelper deg med å poste event’et ditt på Facebook og Instagram, eller lag en liten konkurranse der folk kan vinne en billett.

 

  1. Bok-Bonanza: Del ditt forfatterskap

For forfattere som ønsker å selge flere bøker, kan du organisere en "Bok-Bonanza". Be vennene dine om å kjøpe boken din og dele den på sine sosiale medier. Og for hvert eksemplar de kjøper, kan du love å inkludere en personlig takkemelding eller kanskje til og med et morsomt dikt! Det er som å starte din egen bokklubb, og det bringer leserne dine nærmere. Her kan du også lag ene konkurranse der folk kan vinne en bok.

 

  1. Kunst-Ambassadører: La vennene dine skape oppmerksomhet for deg!

Når du har et kunstprosjekt som trenger litt finansiering, kan du be venner og bekjente om å bli dine "Kunst-Ambassadører". Lag en unik invitasjon der du forklarer prosjektet ditt og hvordan de kan hjelpe. Kanskje tilbyr du dem en eksklusiv "bak kulissene" opplevelse, en signert kopi av verket eller til og med en personlig kunstleksjon. La vennene dine føle seg som kreative støttespillere som hjelper deg til å gjøre om drømmen til virkelighet.

 

Disse to henvendelsene fikk jeg denne uken:


Marit er operasanger, bor i Ål og synger vidunderlig. Hun sendte denne på messenger:


«Hei! Dette ser kanskje ut som en spam-melding, men det er ikke det, altså. Den kommer fra meg. Jeg må nemlig be 43 av mine venner om en tjeneste Jeg er ny på Spotify, og er med i et PR-opplegg for å få god synlighet. For å få til dette må min artistprofil kjapt få flere enn 250 følgere. I øyeblikket har jeg 208, og PR-dama truer med at hvis jeg ikke har 251 følgere innen september må jeg stå på Kiwi på Ål og stoppe alle som skal inn i butikken og be dem trykke "følg" For å unngå den særdeles pinlige situasjonen velger jeg heller å sende melding til folk jeg kjenner. Så hvis du bruker Spotify ber jeg deg pent om å søke opp meg som artist og trykke "følg". Det får ingen konsekvenser for deg, du behøver ikke spille av en eneste sang, det er kun det ene tastetrykket. For meg er det til stor nytte Tusen takk for hjelpen!
Beste hilsen Marit»

Den er hyggelig og morsom. Selvfølgelig trykker man FØLGER. Du kan gjøre det samme her

 

Solveig er komponist, og la ut denne for et par dager siden:

«Plukk og miks:

-Stuss rundt ører og i nakken? Jeg har akkurat gått til anskaffelse av hårtrimmer og desinfiserer den mellom hver bruk, så kan klippe en hel haug folk! Skal få til helt OK resultat! (kanskje til og med fade!)

- Massasje? Det sies at jeg har min oldemors varme hender. Har massert yogaelever før, blant annet.

- Vafler? Jeg har lagd vafler siden jeg var liten. Jeg lager dem på gefühlen hver gang, og de er blant verdens beste.

- Jeg kan spille og synge noe egenkomponert for deg!

- TV-titting? Jeg har flere strømmetjenester. Du kan binge hva du vil av det jeg har tilgang til og så kommer jeg med varmepute og te til deg, og passer på deg.

- Jeg kan være radioen din. Kan f.eks lese poesi for deg, eller fortelle deg været i Mosjøen med radiostemmen min.

- Annet - du bestemmer. Jeg er her for deg

Jeg har altså innsett at jeg må ha nytt utstyr for å kunne lage den musikken jeg skal/må/vil lage. Eplehuset har holdt av en fet mac til meg fram til lørdag 16.9 - så jeg har en uke på å komme i mål finansieringsmessig! Derfor åpner jeg mitt hjem i en liten uke (litt på og av) og håper folk vil la seg friste med noe av det jeg har å tilby! Jeg skal varte dere skikkelig opp! Jeg er jo veldig glad i å være salongfe! Hva vil du ha?

PRIS: Alle monner drar (feks 100kr for 2 ting fra lista, bare for å si et eksempel, eller det man vil) - jeg vil ha den macen!

VIPPS: #540179

Ring eller meld for å avtale tid: mobilnummer»

 

Den er like sjarmerende. Selvfølgelig bidrar man litt.

 

Nå er det din tur!

Skriv ned noen utkast på en skjerm med noe hyggelig melding som gjør at du kan få støtte til prosjektet ditt! Du kan jo be om hva som helst, bare det er små porsjoner. Dette gjelder enten det er penger, følgere og likes, eller andre former for oppmerksomhet. Og poste på Facebook og Instagram er enkelt for folk.

Husk at å be om hjelp er å tro på deg selv og ditt kunstneriske virke. Vennene dine er der for å støtte deg, og de vil sannsynligvis elske å være en del av din kreative reise. Ikke nøl med å lage morsomme og fantasifulle invitasjoner. Kanskje får du ikke alltid det resultatet du forventer, men én ting er sikkert: Du vil alltid få kjærlighet og støtte fra dem som bryr seg om deg og din kunst.

Det viktigste er å være ærlig og takknemlig overfor vennene og dine bekjente når du ber om hjelp. Kunst og kreativitet handler om å dele, og dine venner vil sannsynligvis være glade for å være en del av ditt kunstneriske univers. Lykke til med dine fremtidige prosjekter!

 

Ja takk, vis meg hvordan jeg gjør det