Fra trygghet til lidenskap: hvordan kan du leve av de dypereliggende talentene dine?

billedkunstner coach danser doula enkeltpersonforetak forfatter frilanser gründer komponist kreativ entreprenør kunstner kunstnermøter lev av talentene dine mindfulness musiker scenekunstner yoga Jul 28, 2023

I et samfunn der trygghet og forutsigbarhet ofte settes i høysetet, der dette anses som det *fornuftige* valget, befinner mange seg på en vei som virker trygg, men som ikke nødvendigvis gir den indre tilfredsstillelsen i lengden.

Mange ender opp i jobber og karrierer som er "sikre", men som ikke gir plass til å utfolde den enkeltes indre lidenskap, kreativitet og unike talent.

 

Spørsmålet er: hva er prisen for å ta et slikt valg?

Enkelte mennesker klarer å skru ned for følelsen av utilfredsstillelse og bare fortsette med å jobbe i jobber de egentlig ikke liker, eller som stresser dem ut. Men for mange av oss, spesielt de av oss som er kunstnere, dansere, skuespillere, forfattere, sangere, komponister, yogalærere eller utøvere innen andre kreative yrker, kan det være svært vanskelig, om ikke umulig, å ignorere den indre stemmen som forteller oss at vi er ment for mer.

Ved å gi slipp på tryggheten i den tradisjonelle karriereveien og heller følge vår lidenskap, kan vi finne en dypere mening og formål med livet vårt.
Gleden ved å gjøre det du elsker hver dag er uerstattelig. Man opplever ikke bare personlig tilfredsstillelse, men gleden og entusiasmen kan også inspirere og berøre andre på meningsfulle måter.

Selvfølgelig. Hvis du har det godt i ditt liv, så har dine nærmeste det også langt bedre. Det du skaper ut av en dyp og innenfra kommende drivkraft, har større innvirkning på deg selv og verden enn det å gjennomføre arbeidsoppgaver du ikke brenner for. 

Det er ingen tvil om at det å forfølge en kreativ karriere kan være skremmende.
Det er ofte usikkerhet knyttet til inntekt, og det krever mye hardt arbeid og utholdenhet. Men husk, det er alltid støtte å få. Det finnes mange ressurser og programmer, som for eksempel i "Lev av talentene dine", som er designet for å hjelpe kunstnere og kreative entreprenører med å realisere drømmene sine.

Så hvorfor ikke tørre å ta skrittet ut i det ukjente? Hvorfor ikke våge å tro på deg selv og ditt unike talent? Det er på tide å virkelig tenke over hvilken pris du betaler ved å ikke følge lidenskapen din.

 

Ikke la frykt for det ukjente eller ønsket om trygghet holde deg tilbake fra det du virkelig ønsker å gjøre. La lidenskapen din lede deg, og oppdag gleden ved å skape et liv og en karriere som virkelig gir mening for deg.

Til slutt, husk at det ikke handler om å velge mellom trygghet og lidenskap. Det handler om å finne en balanse som lar deg leve et fullverdig liv. Og hvem vet, kanskje det å følge lidenskapen din vil bringe en større indre trygghet enn du noen gang kunne ha forestilt deg.

Ja takk, vis meg hvordan jeg gjør det