Du har mottatt en stemplet tillatelse til å leve av kreativiteten din!

billedkunstner coach danser doula enkeltpersonforetak forfatter frilanser gründer komponist kunstner kunstnermøter lev av talentene dine mindfulness musiker scenekunstner yoga Aug 01, 2023

Vi vokser alle opp i et samfunn som er formet av normer, forventninger og *sannheter*.

Vi blir fortalt hvordan vi skal leve, hva vi skal streve etter, og hva som er fornuftig. En av disse historiene som mange av oss har fått høre, er at det ikke er mulig å leve av våre skapende og utøvende talenter.

Denne tankegangen kan være begrensende og hemmende, særlig for de av oss som har en brennende lidenskap for å skape og uttrykke. Den kan forårsake en indre konflikt mellom det trygge og det som gir livet mening og verdi.

 

Livet er både kort og verdifullt.

Hver dag gir en ny mulighet til å nærme deg det du ønsker å skape, og til å lære, vokse og gi uttrykk for du du virkelig er. Hvis du føler at du har ubrukte talenter og ideer, og at det er noe inni deg som roper etter å få plass, da er tiden kommet for å lytte.

Din forpliktelse overfor deg selv er å gi uttrykk for din unike stemme. Du har et talent, en ide, en visjon som kan gjøre en forskjell, og som kan berøre andre. Du skal kun nå en person med ditt uttrykk. Foreløpig. Èn. Og så en til...

 

Det kan være skummelt å bryte ut av det kjente og trygge, men det er her vekst og transformasjon finner sted. Når vi tør å stå i vår sannhet, og når vi tør å følge vår lidenskap, kan vi virkelig begynne å leve fullt ut.

Jeg har sagt dette mange ganger, men det kan ikke gjentas for ofte:
Ingen skaper akkurat slik du gjør. Selvfølgelig kan du la dine dypereliggende talenter ligge, og leve et godt liv omringet av praktiske gjøremål. Men den eneste som kan bringe dine dypereliggende talenter ut, er du. Ikke la samfunnets begrensninger og forventninger holde deg tilbake lenger.  

Ikke glem at du er verdifull og at det du har å tilby er viktig. Du kan skape det livet du drømmer om, men det krever de riktige strategiene. Det krever mot, dedikasjon og hardt arbeid, men det er absolutt mulig. Og husk, du er ikke alene på denne reisen. Det er støtte å få. Det er mange som har gått veien før deg.

 

La den forsiktige impulsen inni få vokse seg større, helt til den blir til et nytt prosjekt som må omsettes ut i verden.
La kvaliteten være i fred. Du kan ikke skape noe som kommer dypt innenfra med et krav om at det skal være av høy kvalitet. Du skal bare fortsette å gjøre fingerøvelser hver dag, til uttrykket ditt har en høy nok kvalitet. Godt nok! Så slipper du det ut i verden. Lener deg tilbake og puster dypt i magen – før du starter på ditt neste verk. Studér, lytt, juster og gjør det bedre for hver gang. Slik blir du til slutt en mester på ditt felt.

Ja takk, vis meg hvordan jeg gjør det