I dag har jeg søkt om nærmere 1 million kr. til mitt nye kunstprosjekt

billedkunstner coach danser doula forfatter frilanser gründer komponist kreativ entreprenør kunstner kunstnermøter lev av talentene dine mindfulness musiker scenekunstner yoga Aug 20, 2023

Jeg har søkt fra en lang rekke ulike fond og delt opp søknadsbeløpet i henhold til rammene i hvert enkelt fond. Dette prosjektet er utrolig spennende for meg, og det markerer en ny retning. Som multikunstner har jeg jobbet med musikk, komposisjon, som vokalkunstner, og som sceneartist og forfatter de siste årene. Men jeg har aldri tidligere utforsket visuelle kunstneriske uttrykk eller videoinstallasjoner.

 

Så, hvordan skriver du en søknad for ditt prosjekt?

For det første er det viktig å ta seg god tid. Du skal skrive absolutt alt du kan forestille deg som kan være relevant for ditt prosjekt. Beskriv den kunstneriske intensjonen: hvorfor du ønsker å skape dette, hva du håper å oppnå, og hvilken innvirkning prosjektet vil ha på dem som opplever det. Skriv ned absolutt alt, over flere dager, før du begynne rå redigere.

Sørg for at prosjektet ditt er nyskapende. Det er ofte det de ser etter i kulturfondene. Spør deg selv om prosjektet ditt inneholder elementer som ikke er blitt utforsket før. Dette kan omfatte produksjonsmetoder, teknikker, kunstnerisk visjon - og til og med formidlingsmetoder.

Deretter bør du tenke stort. Mange kunstnere, og også de som arbeider innen kreativt entreprenørskap, tenker ofte begrenset. Selvfølgelig er det viktig å bygge prosjektet gradvis opp. Du kan ikke forvente å gå fra null til hundre på bare seks måneder.

Likevel, å ha store og ambisiøse mål er det som gir mulighet til å fylle prosjektet ditt med intensjon, retning, mål, og ren, ukuelig vilje. Dette bidrar til å sette en klar retning for veien videre.

I denne prosessen har jeg også utforsket bruk av Chat GPT. Dette er en helt ny tilnærming i arbeidet med søknader. Det dreier seg om å trene modellen til å skrive på en måte som ligner min egen, og ikke kun generisk tekst. Dette åpner for spennende muligheter innen kreativ skriving og utforskning av nye formater.

 

Til slutt handler det om å rense teksten for alt den ikke skal ha, slik at den blir spise, interessante, og fanger oppmerksomheten til de som sitter der og leser hundrevis og kanskje tusener av søknader. Budsjettet skal være balansert, og realistisk.

 

Det er ganske mange ting du skal vite for å kunne skrive en eksepsjonelt god søknad. Hvis du ønsker å lære mer om dette, og sende inn søknader som virkelig skiller seg ut til høstens runde med søknadsfrist 2. September, så bli med på coaching-programmet her.

Jeg viser deg hvordan du skriver en veldig god søknad for ditt prosjekt, og hva du skal ha med for at den skiller seg ut.

 

Ja takk, vis meg hvordan jeg gjør det