Effekten av en mindfulness praksis for deg som kunstner og kreativ gründer

billedkunstner danser forfatter frilanser gründer komponist kreativ entreprenør kunstner kunstnermøter lev av talentene dine musiker scenekunstner Oct 12, 2021

En meditasjons-praksis har mange positive effekter på oss mennesker. Likevel er det ikke utbredt nok hvor stor effekt den vil kunne ha på ditt kreative og kunstneriske virke.

I forrige uke gikk jeg inn i et profesjonelt studio for å lese inn lydboken til «Lev av Talentene Dine».
Produsenten i studioet arbeider med lydbøker for mange forlag, og de leses inn enten av skuespillere og profesjonelle innlesere, eller av forfatteren selv.

Han fortalte meg at de beste leser inn en lydbok på det dobbelte antall timer av lydbokens varighet, altså 12 timers innlesingstid for en 6 timers lydbok, inklusive pauser.

Jeg leste inn lydboken min som varer i 6,5 time i løpet av 8,5 time, inklusive pauser.

 

Hvordan er dette mulig?
Svaret er en mangeårig meditasjonspraksis som base for opptrening av fokus og disiplin i arbeidet. Det er evnen til å holde fokus over lange perioder uten å bli distrahert og tillate at tankene vandrer, samt evnen til å fange seg selv raskt når man er på vei vekk fra det våkne nærværet akkurat her og nå, som gjør at man kan lese inn en lydbok over lengre perioder.

Produsenten sitter på utsiden og stopper deg hver gang du leser feil. Man går tilbake til forrige setning, og fortsetter der man slapp. Slik blir boken spilt inn og redigert på samme tid, og man slipper å betale dobbelt for grovredigering av lydboken i etterkant. De lydtekniske parameterne justeres i etterkant, selvfølgelig.

Denne arbeidsformen er lik den grunnleggende meditasjonstreningen, når du sitter stille med fokus og konsentrasjon som handler om å oppdage sinnets innhold og så gi slipp på det.

 

I boken gir jeg en enkel beskrivelse av mindfulness treningen, og de ulike grunnene til at det er klokt å etablere en slik vane som kunstner og kreativ gründer.

Forskning viser at en jevn meditasjonspraksis har stor effekt på psykisk og fysisk helse, arbeidskapasitet og stress-reduksjon. Det er noen ordentlig tørre ord.  

 

I min erfaring er mindfulness meditasjon en nøkkel til å forløse egen kreativitet, og arbeide smart for å oppnå det man vil som kunstner og kreativ gründer.

Finn deg en app, som for eksempel Insight Timer, og gi deg selv rom for å øve en mindfulness innstilling hver dag. Du finner en beskrivelse av hvordan du gjør det i boken "Lev av Talentene Dine".

Ja takk, vis meg hvordan jeg gjør det